Η Σχολή

Καλώς ήρθες στον ιστότοπο της Heraklion Improv Theater, της πρώτης σχολής Improv Theater στην Κρήτη.

Τι κοινό έχουν ένας ανανάς, ένας παπαγάλος, ένας καφέ φάκελος, ένας ανεμιστήρας δαπέδου, μια κόκκινη τσάντα, ένα πορτοκαλί τετράδιο και μια μουντζούρα;  Φαινομενικά τίποτα, αλλά πίστεψε μας είναι τα βασικά συστατικά για να δέσει μια σχολή Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου (Improv Theater).

Όλα τα παραπάνω, γαρνιρισμένα με τις αξίες που πιστά ακολουθεί η Heraklion Improv Theater (Εμπιστοσύνη, Αγάπη, Σεβασμός, Φροντίδα) βοήθησαν να μαγειρευτεί η σχολή μας. Έχουμε ένα όραμα να διαδώσουμε το improv όσο πιο πολύ γίνεται. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε κατευθύνουμε στη θεατρική σκηνή έτσι ώστε να μπορείς να αυτοσχεδιάσεις μικρά σκετς, αλλά και ολόκληρες παραστάσεις.

Το Improv είναι μια μορφή θεάτρου. Βασικά συστατικά του improv είναι: να ζεις τη στιγμή, να συνεργάζεσαι και να υποστηρίζεις ιδέες μέχρι τελείας, να αντιδράς με ειλικρίνεια σε οτιδήποτε σου δίνει ο συμπαίκτης σου, και να μην κρίνεις τις σκέψεις σου. Όταν ανεβαίνεις επί σκηνής και εφαρμόζεις αυτές τις αρχές, μαζί με εργαλεία που μαθαίνεις στη σχολή μας, τότε αυτομάτως μεταμορφώνεσαι σε μια διάνοια τεραστίων διαστάσεων. Το κοινό κρέμεται από τα χείλη σου και αναρωτιέται τι θα πεις μετά. Και εσύ αναρωτιέσαι. Ποιος ξέρει τι μπορεί να πεις; Δεν υπάρχει σενάριο!

Δημιούργησε μια ολόκληρη παράσταση από το τίποτα. Δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες ή πυξίδα που να σε καθοδηγεί. Είσαι ένας Κολόμβος που ψάχνει τις Ινδίες και ίσως να βρεθείς να ανακαλύπτεις μια καινούρια ήπειρο. Προχωράς ενώ ανακαλύπτεις τη στιγμή.

Στην Heraklion Improv Theater, ανακαλύπτουμε μαζί τον κόσμο του improv. Στόχος μας είναι να σου μάθουμε να αντιδράς με ειλικρίνεια σε κάθε τι αναπάντεχο που μπορεί να συμβεί επί σκηνής και να διαπιστώσεις ότι, πάνω στη σκηνή, όταν δεν προσπαθείς υπερβολικά και πιστεύεις στις αυθόρμητες ιδέες, τότε μπορείς να δημιουργήσεις τα πιο απίθανα πράγματα.

Σου μαθαίνουμε πως να παίρνεις ρίσκα, πως να αποτυγχάνεις και να το γιορτάζεις, πως να ζεις τη στιγμή, πως να μην κρίνεις τον εαυτό σου, πως να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ιδέες σου. Στο τέλος θα έχεις πάρει όλα αυτά τα εφόδια και θα μπορείς να δημιουργήσεις παραστάσεις που το κοινό θα κάνει ουρά να τις δει (αν όχι, σίγουρα οι συγγενείς σου θα είναι εκεί).

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το improv, κάνε κλικ εδώ.

Η ομάδα μας

Η ομάδα της Heraklion Improv Theater αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου με πολυετή εμπειρία, τόσο πάνω στη σκηνή όσο και μέσα στις τάξεις. Σκοπός μας είναι να σας εισάγουμε στον μαγικό κόσμου του Improv και να σας δείξουμε ότι όταν αγκαλιάζουμε το αναπάντεχο, τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Ο χώρος μας

Έχουμε μεταμορφώσει με αγάπη ένα πρώην γραφείο σε ένα χώρο θεάτρου και παραστατικών τεχνών. Σε αυτόν το χώρο πραγματοποιούμε τα μαθήματά μας, κάποιες παραστάσεις μας και κάθε λογής εκδηλώσεις. Η σκηνή της Heraklion Improv Theater βρίσκεται στην οδό Χάνδακος 36Γ, στο κέντρο του Ηρακλείου.