Η ομάδα μας

Η ομάδα της Heraklion Improv Theater αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου με πολυετή εμπειρία, τόσο πάνω στη σκηνή όσο και μέσα στις τάξεις. Σκοπός μας είναι να σας εισάγουμε στον μαγικό κόσμου του Improv και να σας δείξουμε ότι όταν αγκαλιάζουμε το αναπάντεχο, τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Μιχάλης Παναγιωτάκης

Ο Μιχάλης είναι αυτοσχεδιαστής, εκπαιδευτής αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, και performer! Είναι από το Ηράκλειο και είναι ένας άνθρωπος γεμάτος περιέργεια! Ίδρυσε και διευθύνει καλλιτεχνικά την Heraklion Improv Theater, την πρώτη και μοναδική σχολή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου στο νησί.

Όταν γνώρισε το αυτοσχεδιαστικό θέατρο και έχοντας επιστημονικό υπόβαθρο, ΕΠΡΕΠΕ να μάθει όσα περισσότερα πράγματα μπορούσε για αυτή την συναρπαστική τέχνη, από όσες περισσότερες οπτικές ήταν δυνατόν. Αυτό τον έκανε να ταξιδεύει τον κόσμο μέσω του Improv και να μαθητεύσει δίπλα σε δασκάλους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και αυτοσχεδιαστές παγκοσμίου φήμης, μεταξύ των οποίων: Keith Johnstone, Charna Halpern, Mick Napier, Andel Sudik, Matt Higbee, Katy Schutte, Tim Soszko, Gretchen Eng και άλλοι πολλοί.

Είναι ο πρώτος… και τελευταίος Έλληνας αυτοσχεδιαστής που εκπαιδεύτηκε στο iO Theater – ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα Improv στη μπλε μπάλα που λέμε πλανήτη μας. Μετά… Έκλεισε… Μπορείτε να τον πείτε είτε γκαντέμη, είτε τυχερό… Δεν τον πειράζει!

Το ύφος του improv που του αρέσει είναι αυτό που όλοι οι εμπλεκόμενοι περνάνε καλά και πάνω στη σκηνή δημιουργούνται κόσμοι και ιστορίες που ταξιδεύουν τους πάντες!

Όταν δεν βρίσκεται πάνω στη σκηνή ή σκέφτεται για το Improv, μαθαίνει τρομπέτα, κάνει ποδήλατο, χάνεται στον ήχο των κυμάτων και ψάχνει τις πιο όμορφες κάλτσες του κόσμου.

Χαρά Καντά

Ένα πράγμα χρειάζεται να ξέρεις για τη Χαρά. Δεν της αρέσει να μιλάει για τον εαυτό της και τα πράγματα που έχει κάνει. Προτιμά να τα δείχνει στην πράξη. Αλλά αφού επιμένεις…

Η Χαρά είναι ηθοποιός και αυτοσχεδιάστρια, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη σκηνοθεσία και το μοντάζ, το χορό, τη ζωγραφική και το SFX make-up (ναι, είναι αυτό που φαντάζεσαι. Δεν την αναγνωρίζει ούτε η μάνα της όταν βάφεται). Από το 2008 μέχρι και σήμερα ασχολείται ενεργά με το θέατρο, συμμετέχοντας σε πληθώρα εργαστηρίων και παραστάσεων κλασσικού και σύγχρονου θεάτρου. Μεγάλη της αγάπη είναι το βιωματικό θέατρο και το ψυχόδραμα.

Η εκπαιδευτική και παραστασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει το Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, τη δραματική σχολή του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, τα θεατρικά εργαστήρια της ανώτερης δραματικής σχολής ΝΟΤΟΣ και τη σχολή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Heraklion Improv Theater, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Η πρώτη της επαφή με το αυτοσχεδιαστικό θέατρο ήταν τον Σεπτέμβρη του 2020 και από τότε δεν μπορεί να το αποχωριστεί από την καθημερινότητα της.

Εσένα; Τι σε συναρπάζει

Λυδία Δημητρίου

Γεμάτη ενέργεια και αγάπη για το θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό η Λυδία ανυπομονεί σας συνοδεύσει στο δημιουργικό σας ταξίδι. 

Με υπόβαθρο σπουδών τόσο στις επιστήμες ζωής, την διδασκαλία και την επικοινωνία της επιστήμης, ανέπτυξε το πάθος της για την εκπαίδευση και προώθηση της γνώσης μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παιχνιδιών. Έχει συνεργαστεί με σχολεία, μουσεία και επιστημονικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, δημιουργώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. 

Παράλληλα με τις επιστημονικές της σπουδές  η Λυδία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, κλασικού θεάτρου, αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, ορθοφωνίας, κινησιολογίας και θεατρικού παιχνιδιού. 

Με στοιχεία που πηγάζουν από την επιστημονική της έρευνα, πιστεύει ότι ο αυτοσχεδιασμός είναι ένα εξαιρετικό  εργαλείο μάθησης αλλά και προσωπικής ανάπτυξης που χτίζει αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα και επικοινωνιακή ευχέρεια. 

Στόχος της είναι να φτιάξει ένα δημιουργικό περιβάλλον έκφρασης και συνεργασίας και με πολύ ενθουσιασμό προσκαλεί όλους όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα όρια της φαντασίας τους, να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του αυτοσχεδιασμού. 

Η Heraklion Improv Theater συνεργάζεται με αυτοσχεδιαστές, ηθοποιούς και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι προσφέρουν σεμινάρια και μαθήματα ως μέρος του προγράμματος σπουδών της σχολής, αλλά και ως μεμονωμένα έκτακτα σεμινάρια.